Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya
Giriş
Kayıt Ol
TR | EN

Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Bana göre mobil cihazların ve internetin evrimi en çok reklamcılığı etkiledi. Markalar için eskiden televizyon izleyen hedef kitle artık telefonun başında kişiselleştirilmiş birçok reklam ile karşı karşıya. Dahası artık reklamverenle iletişime geçmek hiç olmadığı kadar kolay.

Sosyal Medya Nedir?

Şu sıralar herkesin ağzında “sosyal medya” kelimesi var. Pazarlama yetkilileri “mutlaka markamızın sosyal medyada yer alması gerekiyor.” şeklinde, bireysel kullanıcılar ise “İnstagram’da like sayım çok düşük, Facebook arkadaş sayımı artırmalıyım” diyerek bu alanda var olmaya çalışıyor.

Sosyal medya, en yeni web teknolojileri ile eşzamanlı bilgi paylaşımının yapılabildiği kullanıcı odaklı dijital platformlardır. En popüler platformlar için Facebook, Twitter ve İnstagram’ı örnek verebiliriz. Kullanıcılar sosyal medyada paylaşım yapabilir, paylaşımlarına yorum ve beğeni(geri bildirim) alabilir ve başkalarının hareketlerini de inceleyebilir.

Tanım yaparken eşzamanlı ve kullanıcı odaklı kelimesinin koyu olmasının sebebini şimdi açıklayalım;

Tv izlerken veya gazete okurken gördüğünüz bir habere yorum yapabilir misiniz veya yayıncıya tek tıkla ulaşabilir misiniz? Düşünüldüğünde biraz zor sanırım. Facebook veya İnstagram’da akışınızda gezinirken görmüş olduğunuz bir paylaşımın altına yorum yapabilir, yayıncı profiline giderek ona ileti gönderebilirsiniz. Eşzamanlılığı bu şekilde açıklayabiliriz. Bunları yaparken 3.parti bir uygulamaya ihtiyaç duymazsınız ve sosyal medya deneyiminiz bölünmeyecektir. Ayrıca platformda görülen reklamlar her zaman akışı bozmayacak şekilde dizayn edilmiştir. İşte bu da kullanıcı odaklılıktır.

Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Son zamanlarda 15 dakikada İnstagram akışımızı yenilemeden huzursuz olduğumuz düşündüğümüzde ve istatistiklere baktığımızda sosyal medyanın çok fazla kullanıcısı olduğunu görüyoruz. (2018 ilk çeyreğinde Türkiye’de 51 milyon aktif sosyal medya kullanıcısı var. kaynak) Nüfusun yarısından fazlasının kullandığı bir platformda markaların yer alması ve bu kitleye hitap etmesi satış ve itibar açısından gerekli hale geldi.

Bu platformlarda yer almak ve potansiyel müşterilere ulaşabilmek için markaların sosyal medyaları uzmanlar tarafından yönetilir. Bu uzmanlar markanın sosyal medya stratejisini belirler, istenirse reklam çalışmalarını düzenler ve içerik planlamasını gerçekleştirir. Markanın sosyal medyada en iyi şekilde var olmasını sağlar.

Sosyal Medya Yöneticisinin Görevleri

  • Markanın ilgili mecra, mecralardaki planını çıkarmak.
  • Sunulan ürün ve hizmete yönelik en iyi hedef kitleyi belirlemek ve içerik üretimini bu verilere göre yapmak.
  • Çıkarılan plana göre günlük/haftalık paylaşımları hazırlamak ve zamanında paylaşımını yapmak.
  • Mecralara gelen etkileşimlere cevap vererek markanın platformdaki olumlu imajını korumak.
  • Bütçe doğrultusunda reklam yönetimini yapmak ve dönüşümü takip ederek gerekli aksiyonları almak.
  • Mecraların ve 3.parti uygulamaların analiz verileri doğrultusunda planın tutarlılığını, içerik stratejisinin başarısını ölçümlemek.

 

Peki Neden Sosyal Medya Yönetimi için Profesyonel Destek Almalısınız?

Her geçen gün kullanıcı sayısı artan sosyal platformlar markalar için yeni bir pazar haline gelmiş durumda. İnsanlar artık gününün büyük bir kısmını bu mecralarda geçiriyor ve kullandığı, gelecekte kullanmayı planladığı markalar ile de burada karşılaşmak istiyor. Markaların da değişen tüketici davranışlarına ayak uydurması ve bu platformlarda gecikmeden yerini alması gerekiyor.

Firmanızın sosyal medya yönetimi uzmanlar tarafından yapıldığında bütçeniz doğrultusunda önceden analiz edilen hedef kitleye reklamlarınız yayınlanır ve yeni potansiyel müşterileriniz olur. Ayrıca özel hazırlanan içerikler sayesinde sayfanız takipçilerinizin dikkatini çeker ve marka bilinirliği yükselir.


Blog
SEO ajansı seçerken nelere dikkat etmelisiniz?
Http Kodları, Http Kodlarının Anlamları Nelerdir?
White Hat Seo Nedir?
Black hat seo nedir?
Rel Sponsored nedir, Sponsored Etiketi ve Seo
Linktree Nedir? Neden Linktree Kullanmalısınız?
Hemen Çıkma Oranı (Bounce Rate) Nedir? İdeal Bounce Rate Oranı
Google Ugc ve Sponsored Tanımlamalarını Duyurdu
Medya Satın Alma Ajansları ve Medya Planlama Ajansları Ne İş Yapar? Aralarındaki Fark Nelerdir?
Sinemalarda Gördüğümüz Reklamlar: Captive Audience
Digital Native (Dijitalin Yerlileri) ve Dijitalin Göçmenleri
Dofollow ve Nofollow Link Arasındaki Farklar Neler?
Risturn nedir?
Facebook ve İnstagram için Form Toplama Reklamları Nasıl Oluşturulur?
İçerik pazarlamasında altın kurallar: Markalar nelere dikkat etmeli?
Native Reklam Nedir?
İçerik Pazarlaması Nedir?
Sosyal Medya Yönetimi Nedir?
Tanıtım Yazısı Nedir
Footer Linkler ve Seo: Nedir? Nasıl Kullanılır?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp